cizrna - 2 plechovky nebo 100 g suché
cibule - jedna střední
pórek - jeden menší
sladká paprika - dvě lžíce
pepř, sůl, olej
Pokud používáme suchou cizrnu, namočíme ji nejméně na 10 hodin, slijeme vodu, napustíme novou a hodinu až hodinu a půl vaříme do měkka. Polovinu uvařené cizrny (nebo jednu plechovku) rozmixujeme na hustou kaši.
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na troše oleje. Přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z cizrny nebo vodou (asi 400 ml). Povaříme asi pět minut, rozmixujeme a zahustíme cizrnovou kaší. Opět rozmixujeme, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme kolečka pórku, zbytek cizrny a ještě krátce povaříme.
Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo jen tak.
Žádné komentáře:
Okomentovat