Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

sobota 8. června 2013

Špagety se zeleným chřestem

Suroviny na dvě porce
špagety (používám šafránové) - cca 250 g vařených
bazalkové pesto - lžíce
olivový olej - lžíce
zelený chřest - 8 až 10 stonků
parmazán na posypání
sůl, pepř

Chřestu odkrojíme dřevnaté spodky (asi 3 cm) a zbytek nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky. V osolené vroucí vodě necháme chřest jen dvě tři minutky a slijeme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přihodíme chřest, opepříme a přidáme pesto. Když se vše prohřeje, přidáme uvařené těstoviny. Špagety necháme před servírováním chvíli v pánvi nasávat olej s chutěmi a vůněmi bazalky a chřestu. Podáváme posypané parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat