Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

pátek 14. března 2014

Pečené papriky s balkánským sýrem

Suroviny na dvě porce
červená paprika - 4 střední, můžou být i kapie
balkánský sýr - 150 až 200 g podle velikosti paprik
červená cibule - jedna střední
česnek - 4 stroužky
čerstvá bazalka - 10 - 15 lístků
olivový olej, čerstvý tymián a rozmarýn

Nejdříve je potřeba papriky ogrilovat a oloupat. Rozložíme je na pečící papír nebo alobal na plech a v troubě grilujeme po obou stranách, dokud nemají černé puchýře. Pak celé papriky přendáme do misky nebo hlubšího talíře, přetáhneme igelitovým sáčkem a necháme zapařit. Z vychladlých paprik pak lehce sloupneme kůži a vytáhneme stopku i se semínky.

Paprikové lusky plníme špalíčky balkánského sýra a listy bazalky. hotové je pak naskládáme do malého pekáčku nebo zapékací misky, posypeme půlkolečky cibule, přidáme čerstvé bylinky a neloupané stroužky česneku, pokapeme olivovým olejem a dáme ještě na 15 - 20 minut do trouby na 220°.

Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo třeba se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat