Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

sobota 19. října 2013

Polévka z červené řepy

Suroviny na dvě větší porce
červená řepa - dvě střední
mrkev - jedna větší
brambora - jedna střední
cibule - jedna větší
rajčatový protlak - čtyři velké lžíce
olej, sůl, pepř, ocet

Nejdříve si připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, mrkev a bramboru na kostičky. Řepu oloupeme, nakrájíme na tenké pltky a ty potom na proužky.

Na troše oleje osmahneme cibuli do hněda. Přidáme řepu, zasmahneme, přidáme protlak a ještě chvíli zasmahneme. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme než je řepa na skus - poloměkká. Pak teprve přidáme mrkev, brambory, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, dochutíme ještě octem a je hotovo.


Žádné komentáře:

Okomentovat