Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

čtvrtek 3. října 2013

Karbanátky z červené čočky

Suroviny na dvě větší porce
červená čočka - 200 g
mrkev - jedna střední
cibule - jedna střední
vejce - jedno
česnek - jeden silnější stroužek
majoránka, drcený kmín, sůl, pepř
strouhanka (dávám kukuřičnou)
olej na smažení

(tvrdý sýr - 50 g)

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na lžíci oleje. Přidáme čočku, zalijeme vodou a uvaříme do měkka (cca 10 minut). Mezitím si do misky nastrouháme nahrubo mrkev, prolisujeme česnek a vmícháme jedno vejce.

Uvařenou čočku slijeme a rozmixujeme. Vzniklou hutnou kaši přidáme do misky k mrkvi, dochutíme pepřem, solí, lžičkou majoránky a lžičkou drceného kmínu. Zbývá už jen doladit konzistenci přisypáváním strouhanky a kdo má rád, může přidat i tvrdý sýr. Hmota musí být dostatečně tuhá, aby se z ní daly v ruce tvarovat placičky.

Placičky ještě lehce obalíme ve strouhance a osmahneme krátce z obou stran na pánvi, jen než zezlátnou. Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat