Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

úterý 30. září 2014

Zapečená růžičková kapusta s fazolkami

Suroviny na dvě porce
růžičková kapusta - 15 růžiček
zelené fazolky - 15 lusků
brambory - 4 střední
smetana - 100 ml
parmezán - 50 g
máslo - 50 g
čerstvý tymián nebo jiné bylinky
sůl, pepř

Nejdříve si očistíme zeleninu. Brambory oškrábeme a nakrájíme na čtvrtky, z růžičkové kapusty odstraníme svrchní lístky a nařízneme košťál a fazolky zbavíme stopek a překrájíme na půlky.

Do hrnce, na pánev, do trouby

Do osolené vroucí vody dáme nejdříve brambory, po pěti minutách kapustičky a nakonec i fazolky. Když vše změkne, slijeme a krátce orestujeme na másle na pánvi. Přidáme čerstvé bylinky, sůl, pepř a zalijeme smetanou. Celou směs pak přelijeme do pekáčku nebo zapékací misky (vymazané máslem). Navrch nastrouháme trochu sýra a dáme zapéct do trouby - stačí pět až deset minut pod gril.

Žádné komentáře:

Okomentovat