Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

pondělí 13. října 2014

Cuketová buchta se špenátem

Suroviny asi na 3 porce
cuketa - 350 g
brambory - 200 g
mladý špenát - jedna velká hrst
česnek - 3 stroužky
vejce - 2 celá
uzený sýr - 120 g
kypřící prášek do pečiva - 10 g
jarní cibulka - dva kusy
strouhanka - 50 g
špaldová mouka - 50 g
olivový olej - 6 lžic
máslo - 50 g
sůl, pepř

Sýr a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle - malé cuketky použijeme celé, velké nejdřív zbavíme měkkých středů. Brambory a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, pepř, vejce, olej a nasekaný špenát a cibulku. Dále přidáme kypřící prášek a postupně přisypáváme střídavě strouhanku a mouku, dokud těsto nezhoustne.

Menší pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto asi do tří centimetrů výšky. Pokud nějaké zbyde, dá se rozdělit do formiček na muffiny. Těsto poklademe kousky másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° C asi 20 až 30 minut. Podáváme ještě teplé, ale buchta je výborná i za studena třeba druhý den.

1 komentář: