Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

úterý 15. září 2015

Pečený květák

Suroviny na dvě větší porce

květák - jeden střední
cibule - dvě větší
česnek - tři stroužky
olej - 1 dl
koření: drcenný kmín, kurkuma, sladká paprika, pepř
sůl

Květák očistíme a rozebereme na růžičky, cibuli pokrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe na něj květák, cibuli a česnek a vše posolíme. V hrníčku si rozmícháme olej s kořením a trochou soli a směsí pocákáme zeleninu.

Pečeme na 200 až 220° C asi 15 minut, pak opatrně promícháme a pečeme dalších asi 15 minut dokud květák nezměkne. Podáváme se šťouchanými brambory, bulgurem nebo samotné.

Žádné komentáře:

Okomentovat