Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

úterý 12. února 2013

Celerová pomazánka

Suroviny
celer - půlka středního
gouda - 100 g
vejce - jeden žloutek
hořčice - jedna lžíce
med - malá lžička
balsamikový ocet - malá lžička
olej - slunečnicový nebo olivový
sůl

Nejdříve si uděláme domácí majonézu. V misce metličkou rozmícháme žloutek s hořčicí a pomalu při míchání přilíváme olej. Mícháme a mícháme, čím víc přidáme oleje, tím je majonéza hustší. Nakonec přidáme balsamikový ocet, med a sůl. Celer a sýr nastrouháme najemno, smícháme s majonézou a je hotovo. Výborně chutná na domácím chlebu!

Žádné komentáře:

Okomentovat