Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

neděle 10. února 2013

Fenykl pečený s batáty a sušenými rajčaty

Suroviny na dvě porce
čerstvý fenykl - jedna hlíza
červená cibule - jedna střední
batát - jedna hlíza
sušená rajčata - pět kusů
balsamikový ocet - jedna lžíce
máslo, olej, sůl
(parmazán)

Fenykl očistíme (odřízneme zelené konečky a odloupneme poškozené slupky) a nakrájíme na tenká půlkolečka. Stejně nakrájíme i cibuli. Na lžíci oleje fenykl s cibulí osmahneme než začnou hnědnout. Batát oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Sušená rajčata také pokrájíme na malé kostičky. Do zapékací misky vymazané máslem pak nasypeme opečenou cibuli s fenyklem, rajčata i batáty. Osolíme, opepříme, posypeme posekanými zelenými výhonky fenyklu, přidáme navrch plátek másla a lžíci octa a dáme do trouby předehřáté na 200°C asi na 15 minut. Jídlo je hotové jakmile batáty změknou.

Před koncem pečení lze ještě posypat strouhaným parmazánem.

2 komentáře:

  1. Tak to zkusím a navíc pěkně napsané, takže to pochopí i pitomec jako já. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dej pak vědět, jak to dopadlo!

    OdpovědětVymazat