Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

středa 1. května 2013

Indická polévka z červené čočky

Suroviny asi na čtyři porce
řapíkatý celer - dva řapíky
mrkev - jedna větší
cibule - jedna větší
loupaná rajčata - půl plechovky
červená čočka loupaná půlená - cca 200 g
zázvor - lžíce čerstvého strouhaného
česnek - dva stroužky
kari - jedna malá lžička
koriandr - půl malé lžičky
olej, sůl, voda nebo vývar

Na oleji zesklovatíme cibuli na kostičky, přidáme zázvor, česnek, koření a rajčata. Vše necháme chvíli restovat. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme kolečka mrkve, pokrájený celer a nakonec i čočku. Vaříme dokud zelenina nezměkne - tedy cca 20 minut. Osolíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat