Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

neděle 26. května 2013

Indické sabdží

Suroviny na dvě porce
mrkev - jedna větší
celer - čtvrtka středního
petržel - jedna menší
květák - čtyři větší růžičky
brambory (nebo batáty) - dva střední
koření: dva bobkové listy, lžička kurkumy, půllžička kari, lžička hořčičného semínka, lžička koriandru, dvě zrníčka nového koření, špetka muškátového květu, špetka římského kmínu, sůl a pepř (když mi dochází koření, základ je semínko, bobkový list a kurkuma)
máslo - dvě lžíce

Na másle zpěníme koření, přidáme zeleninu na kostky, lehce osmahneme a zalijeme vodou. Vody stačí asi jen dva centimetry, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme cca 30 minut. Odkyjeme a necháme vyvařit vodu aby směs zhoustla. Nakonec osolíme a podáváme s rýží, pitou, nebo samotné.

Možná obměna: Sabdží dělám z různých druhů zeleniny, někdy přidám cuketu, někdy pórek a nakonec ještě vmíchám několik lžic uvařené cizrny.


Žádné komentáře:

Okomentovat