Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

sobota 26. dubna 2014

Mrkvové muffiny s limetkovým krémem

Suroviny na 20 menších muffinů
vejce - jedno
pomerančový nebo jablečný džus - 3/4 hrnku
rozpuštěné máslo - 1/2 hrnku
třtinový cukr - 1/2 hrnku
špaldová mouka - 2 hrnky
vanilkový cukr - jeden
jedlá soda - 1/2 kávové lžičky
kypřící prášek - 1 kávová lžička
skořice - 1 lžička
perníkové koření - jedna lžička
sůl - 1/2 kávové lžičky
mrkev - 2 hrnky jemně nastrouhané (asi tři větší mrkve)
vlašské ořechy - půl hrnku nasekaných

Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku dobře promícháme se sodou, solí, kypřícím práškem a kořením. V jiné misce rozmícháme cukr, rozpuštěné máslo, vejce a džus. Tekutou směs spojíme s moukou a nakonec přidáme strouhanou mrkev a sekané ořechy. Těsto by mělo být spíše hustší, aby po nabrání ze lžíce jen neochotně kydlo.

Naplníme muffinové formičky a pečeme 15 - 20 minut, dokud se zapíchnutá špejle nelepí. Vychladlé pak zdobíme krémem.

Krém

250 g mascarpone umícháme s jednou lžící třtinového cukru a šťávou z poloviny limetky. Ozdobíme muffiny (můžeme ještě posypat sekanými ořechy) a necháme zatuhnout v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat