Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

neděle 30. prosince 2012

Slaný štrůdl

Suroviny na tři velké porce
listové těsto chlazené
vejce - 5 celých
nakládaná kapie - dvě vrchovaté lžíce
sterilovaný hrášek - dvě vrchovaté lžíce
sterilovaný okurek - dva velké
sezamové semínko - dvě lžičky
dijonská hořčice
cibule - jedna menší
gouda (nebo jiný kvalitní tvrdý sýr) - 100 g
sůl, petřelka, olej na smažení

Na troše oleje necháme zhnědnout cibulku, přidáme čtyři rozšlehaná vejce. Osolíme, přidáme trochu petrželové natě (nasekané čerstvé nebo sušené) a uděláme mazlavější míchaná vajíčka. Odstavíme a do směsi přidáme hrášek, kapii a pokrájené okurky.

Na lehce pomoučeném válu rozválíme těsto. Placka by měla mít tvar obdélníku a z jednoho balíčku kupovaného chlazeného těsta by měly vyjít dvě tenké. Plát těsta potřeme po celé ploše hořčicí, poklademe vaječnou směsí a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme i s druhým plátem.

Hotové štrůdly dáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. V troubě předehřáté na 200°C pečeme dozlatova asi 20 minut. Podáváme teplé i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat