Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

pátek 21. prosince 2012

Svařák s pomerančem

Suroviny na čtyři hrnky
červené víno - 0,7 l (dávám Modrý Portugal)
třtinový cukr - 4 polévkové lžíce
med - dvě lžíce
pomeranč - jeden menší
čaj - 2 dcl rooibosu nebo ovocného čaje
koření: 4 hřebíčky, kousek skořice, jeden badiánek

Na dno hrnce dáme trochu vody a cukr, rozpustíme a povaříme. Přidáme koření a zalijeme vínem. Víno pomalu ohříváme, dosladíme medem, naředíme čajem nakonec přidáme nakrájený pomeranč.

Svařáčku můžeme dodat říz ještě velkým panákem rumu, medoviny nebo bylinného likéru.

Žádné komentáře:

Okomentovat