Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

úterý 30. října 2012

Bramboračka

Suroviny na dvě porce
mrkev - jedna střední
petržel - jedna střední
celer - čtvrtka
cibulka - jedna menší brambor - jeden větší
hrst sušených hub
máslo
sůl
mouka

Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na drobno. Zeleninu orestujeme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Přidáme na kostičky nakrájený brambor, osolíme a povaříme. Zároveň si ve zvláštním kastrůlku povaříme v osolené vodě hrst sušených hub. Asi po patnácti minutách houby scedíme a přidáme k zelenině. Vše ještě chvíli povaříme, dochutíme, ozdobíme petrželkou nebo libečkem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat