Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

sobota 13. října 2012

Bulgur se zeleninou

Suroviny na dvě větší porce
bulgur - stačí větší hrst, hodně nabyde
cibule - jedna střední
paprika - jedna menší bílá
cuketa - třetina menší cuketky
rajčata - dvě menší, nebo několik cherry
mrkev - jedna menší
olej, sůl, bazalka

Něco jako rizoto
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji. Když začne hnědnout, přidáme hrst bulguru a také krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme bazalku a dosolíme (ochutnáme vodu). Bulgur při vaření vsákne hodně vody, takže je dobré mít povařenou vodu připravenou v rychlovarné konvici a v průběhu vaření podle potřeby dolít. Vaříme podle návodu na obalu - většinou 10 až 15 minut.

Mezitím si nakrájíme na malé kostičky papriku, cuketu, rajčata a nahrubo nastrouháme mrkev. Na pánvi na troše oleje osmahneme nejdříve cuketu a papriku, posolíme, přidáme mrkev a nakonec na chvíli i rajčata. Když zelenina změkne, přidáme měkký bulgur, smícháme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat