Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

neděle 28. října 2012

Červená čočka na kyselo

Suroviny na dvě porce
červená čočka - 200 g
cibule - jedna střední
lžíce octa
máslo nebo olej na smažení
sůl
tři vařená vejce, okurka, chléb

Červená čočka je rychle hotová
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na másle nebo oleji. Když začne hnědnout, přidáme propláchnutou čočku a zalijeme vodou. V průběhu vaření kontrolujeme stav vody a občas přilijeme, čočka totiž hodně vsákne. Asi za 10 až 15 minut je čočka měkká. Zbývá jen ochutit solí a octem a je hotovo. Podáváme s vařeným vejcem, okurkou a chlebem.

1 komentář: