Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

neděle 14. října 2012

Zapečený lilek s mozzarellou

Suroviny na dvě porce
lilek - jeden střední
loupaná rajčata - jedna plechovka
cibule - jedna střední
mozzarella - 200 g
bazalka
sezamové semínko - lžička
cukr - lžíce
sůl, olej
bílé pečivo

Chvíli to trvá, ale stojí to za to
Ze všeho nejdřív je potřeba ugrilovat lilek. Nakrájíme ho na cca 0,5cm kolečka, poklademe na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a v troubě (na režim gril) opečeme z obou stran do měkka.

Zatímco se peče lilek, připravíme si omáčku. Na trochu oleje dáme na drobno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme loupaná rajčata a sezam. Dochutíme solí, cukrem a bazalkou.

Když je lilek měkký a omáčka hotová, klademe do zapékací misky střídavě lilek, omáčku, lilek, omáčku a úplně nakonec na plátky nakrájenou mozzarellu. V troubě na 220°C zapékáme tak dlouho, dokud nezhnědne sýr. Podáváme s bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat