Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

neděle 14. října 2012

Zeleninový krém

Suroviny na dvě větší porce
mrkev - jedna větší
petržel - jedna střední
celer - čtvrtka středního
cibule - jedna menší
květák - čtyři růžičky
máslo nebo olej - trochu na osmahnutí
petrželka - nať čerstvá či sušená
sůl

Osmahneme, povaříme, rozmixujeme
Na oleji nebo másle krátce osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, kostičky celeru a petržele, kolečka mrkve a růžičky květáku. Zalijeme vodou a vaříme do měkka (asi 15 minut). Rozmixujeme, podle chuti osolíme a servírujeme ozdobené sekanou petrželkou (sušenou chvíli povaříme s polívkou).

Žádné komentáře:

Okomentovat