Vařím bez masa, ale hlavně bez vegety, bez kečupu, bez eidamu, bez mrazáku a bez mikrovlnky. A překvapivě se to dá jíst.

sobota 13. října 2012

Dýňový krém

Suroviny na čtyři porce
dýně hokaido - menší nebo střední
smetana - 30%, 250 ml
koření: kari, bazalka, petrželka
olej, sůl

Neloupat, povařit, rozmixovat
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci krátce osmahneme na oleji, zaprášíme kari a zalijeme vodou. Vaříme do měkka asi 10 - 15 min. Přidáme bazalku, rozmixujeme a naředíme smetanou. Osolíme podle chuti a před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou nebo bazalkou. Výborná je také s krutony a/nebo opraženými dýňovými semínky (viz obrázek).

Žádné komentáře:

Okomentovat